Sleen vergeet te winnen van LEO (Loon)

De wedstrijd vv Sleen - LEO (Loon) komt zondagmiddag pas tot ontbranding in de 70e minuut. Kelvin Jager schiet de bal van 40 meter over de keeper van LEO Robin Geertsma en bezorgt Sleen de verdiende voorsprong.

In extremis gaat het toch fout voor vv Sleen, nadat keeper Kris Ludwig prachtig een penalty keert en zo het eerste serieuze gevaar van LEO onschadelijk maakt, een hoge voorzet van Niels Dijk wordt gemist door twee man en de keeper van Sleen en vervolgens binnen gewerkt door Stefan Hindriks.

De eerste wedstrijd voor beide teams na de winterstop was een feit. Sleen moest lichtelijk improviseren, want er was een groot deel van de selectie niet beschikbaar door blessures en schorsingen (Goeree, G.J. Cremers, Feijen, Klasen en Briek). Zodoende koos trainer Reinoud Haak om Leon Berens en Derek Slot op de vleugels te positioneren en Sander Woppenkamp vulde de rechtsachter positie in. Marc Dekker werd een linie teruggehaald en dit maakte weer ruimte op het middenveld voor Jesmer Warmolts. Met Jasper Ruinemans (net terug van een blessure) en de twee talenten Floris Versteeg en Ruben Kocks op de bank werd deze afwezigheid goed ingevuld. De vorige ontmoeting was een doelpuntrijke wedstrijd en werd met maar liefst 1-7 vrij eenvoudig gewonnen door de mannen uit Sleen.

Dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden was van het begin af aan duidelijk. LEO probeerde Sleen bij te benen door veel fysiek in de strijd te gooien en de roodhemden hadden het hier in de eerste helft duidelijk lastig mee. Dit resulteerde in weinig kansen over en weer. Een paar speldenprikjes van Sleen door middel van afstandsschoten. Het balbezit was voor Sleen, maar tot veel uitgespeelde kansen kwam het niet. Leon Berens probeerde zich een aantal keren los te worstelen van zijn directe tegenstander en als dit lukte werd het direct gevaarlijk, maar de beslissende pass kwam steeds nét niet aan.

De prima leidende scheidsrechter Stel uit Friesland had de wedstrijd volledig in de hand en floot goed. Tot er in een kluts de bal tegen een arm aankwam van een verdediger van LEO. Sleen appelleerde voor hands, maar dit werd weggewoven door de arbiter. Dit tot afgrijzen van de Sleners.

Sleen probeerde hierna wederom het spel te maken, maar het ontbrak steeds aan de laatste pass richting de goal. In de 70e minuut nam Kelvin Jager Sleen bij de hand door van 40 meter over de te ver voor zijn goal staande keeper Robin Geertsma binnen te schieten. 1-0. Dat was het startsein voor LEO om het over een andere boeg te gooien en trainer de Haan besloot een verdediger te wisselen voor een extra aanvaller. De grootste kans was voor Jager de tweede helft, maar de afgeslagen bal die voor zijn voeten kwam werd naast geschoten.

LEO probeerde de druk op te voeren op goalie Ludwig, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam dit niet. Inmiddels greep ook trainer Reinoud Haak in en wisselt Slot, Woppenkamp en Anninga. Ruinemans gaat in de punt spelen, Versteeg komt voor Slot linksbuiten te spelen en Kocks komt erbij op het middenveld in de slotfase.

In de 89e minuut werd de bal in de 16-meter van Sleen gepompt, via de kluts kwam de bal voor de voeten van een LEO-speler en werd richting lange hoek geschoten. Ludwig redde met een katachtige redding, de rebound viel voor de voeten van Niels Dijk en voordat hij wilde uithalen blokkeert Patrick Wisman deze inzet door de bal weg te tikken. Scheidsrechter Stel zag hier een onreglementaire actie in en besloot de bal op de stip te leggen, dit tot grote verbazing van de kant van Sleen. Vervolgens wapperde de arbiter met een aantal gele kaarten voor protesterende Sleners. De penalty werd strak in de linkerhoek van Ludwig ingeschoten maar hij liet zien waarom hij de eerste keeper van Sleen is en tikte de bal geweldig uit de hoek. Sleen dacht hierdoor zeker te zijn van de 3 punten, maar het ging toch fout in de 8e minuut van de blessuretijd. Een voorzet vanaf rechts door Niels Dijk werd door een drietal spelers van Sleen gemist en uiteindelijk binnen gewerkt bij de tweede paal door Robin Geertsma.

Sleen is niet bij machte geweest om de 3 punten veilig te stellen en krijgt heel zuur in de slotfase de deksel op haar neus.

Volgende week reizen de roodhemden af naar Emmer-Compascuum om het op te nemen tegen CEC.