Sleen in knotsgek duel langs Bargeres

In het duel met een rode rand won Sleen zondagmiddag uiteindelijk terecht met 3-1. Mede dankzij 3 rode kaarten aan de kant van Bargeres, wist Sleen te winnen. In een eigenlijk dramatische wedstrijd, op een dramatisch veld, met een nog slechtere scheidsrechter voor beide teams. Al moet gezegd worden dat Bargeres het met zoveel overtredingen ook over zichzelf afriep dat het met 8 man het veld verliet.

Sleen had in de openingsfase veel de bal, maar had moeite het spel te maken. Bargeres zakte wat in en kwam eigenlijk amper in de problemen. De scheidsrechter floot vanaf het begin alles af, waardoor er ook geen wedstrijd ontstond. De netto speeltijd in de 1e helft was misschien 20 minuten. Arjan Goeree kreeg de grootste kans, maar zijn schot ging voorlangs. Bargeres kwam daarna via een penalty op voorsprong. De eerste keer dat ze in de buurt van de goal kwamen kreeg Gertjan Cremers een voorzet ongelukkig op zijn hand en de scheids wees terecht naar de stip. Rob Stiekema wist hier wel raad mee. Even later werd Derek Slot door Stiekema ondersteboven gelopen in het strafschopgebied, wat ook een 100% penalty had moeten zijn. Nu liet de twijfelachtige en onzeker fluitende scheidsrechter doorgaan. Even later kwam rechtsback Kleine van Bargeres onbesuisd inzetten. Waar donkergeel op zijn plaats was, gaf de scheids rood en vanaf dat moment liet Bargeres zich onnodig gaan. Reinier Visser kreeg al geel nadat hij bij de eerste rode kaart tegen de scheidsrechter opliep en kreeg vlak daarna zijn 2e gele nadat hij doorliep op Jager. Sleen kreeg via Slot nog een grote kans, maar zijn schot miste kracht.

In de 2e helft kwam Sleen direct op 1-1 nadat een afstandsschot van Warmolts op de arm van Trip kwam. Penalty voor Sleen die door Anninga werd benut. Het was daarna met twee man meer natuurlijk éénrichtingsverkeer richting het doel van Bargeres, maar Sleen creëerde veel te weinig kansen. Goeree en Anninga kregen in een 1 op 1 situatie de beste mogelijkheden, maar miste precisie. Met veel vrije ballen, corners en afstandsschoten probeerde Sleen de 2-1 op het bord te zetten, maar zonder succes. Tussendoor kon Joost Trip met 2x geel ook nog het veld verlaten zodat Sleen zelfs 3 man meer had. Nadat Ruud Anninga gevloerd werd in het 16 meter gebied, kon Jager via de strafschop de bevrijdende 2-1 op het bord zetten. Vlak daarna scoorde Eiting direct 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. De scheids floot zelfs voor de 90e minuut al af, terwijl er met blessuretijd eigenlijk nog wel 10 minuten gevoetbald had moeten worden.

Sleen weet in dit vreemde duel de punten in eigen huis te houden, maar zonder overtuiging. Sleen doet nog steeds mee in de titelrace, maar moet wel beter gaan voetballen wil het aanspraak maken op de titel. Volgende week wacht Ter Apel ’96 uit.